Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το σύστημα εμπορευματικών μεταφορών και logistics στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού εμπορίου και των διελεύσεων εμπορευμάτων από άλλες χώρες, με σκοπό το σχεδιασμό ολοκληρωμένου συστήματος λειτουργιών logistics.
Αντικείμενο της μελέτης ήταν η επισκόπηση και ανάλυση των εμπορευματικών μεταφορών και logistics στο Καζακστάν με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης για τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων στην χώρα,  συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού εμπορίου και των διελεύσεων μέσω του Καζακστάν εμπορευμάτων από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και την Κίνα.

Η ΣΥΣΤΕΜΑ Μελετητική συμμετείχε στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης σε ότι αφορά στις εμπορευματικές μεταφορές και logistics στο Αζερμπαϊτζάν, με ιδιαίτερη έμφαση στο σιδηροδρομικό και θαλάσσιο δίκτυο μεταφορών. Η επισκόπηση περιλάμβανε μεταξύ άλλων και  συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης σε ότι αφορά στους κρατικούς μεταφορείς και τις υποδομές για κάθε μέσο μεταφοράς στο Αζερμπαϊτζάν.
  • Επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης σε ότι αφορά στις εμπορευματικές μεταφορές και διελεύσεις μέσω του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στους κρατικούς μηχανισμούς για τον έλεγχο του εμπορίου και τα τελωνεία.

 

Πελάτης: Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας της Ιαπωνίας | Έτος: 2006