Μία ακόμα επιτυχία στα Δυτικά Βαλκάνια για την ΣΥΣΤΕΜΑ Μελετητική. Ως μέλος σύμπραξης εταιρειών με επικεφαλής την Planet A.E, μας ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σύμβαση τεχνικής βοήθειας “Infrastructure Project Facility 10 (IPF 10)”, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 24,5 εκ Ευρώ, έχει ως στόχο την υποστήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην προετοιμασία και υλοποίηση έργων υποδομής υψηλής  προτεραιότητας. Περιλαμβάνει τους τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των Κοινωνικών Υποδομών, των Μεταφορών και της Ψηφιακής Οικονομίας.

Η Τεχνική Βοήθεια αποτελεί μέρος του Επενδυτικού Πλαισίου Δυτικών Βαλκανίων WBIF (Western Balkans Investment Framework). Tο επενδυτικό Πλαίσιο των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της ΕΕ, των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – ERBD, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  – ΕΤΕπ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης – CEB, Παγκόσμια Τράπεζα – World Bank, Γαλλικός Οργανισμός για την Ανάπτυξη – AFD, Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα – KfW), των διμερών χορηγών βοήθειας και των κυβερνήσεων των Δυτικών Βαλκανίων και συμπεριλαμβάνει την Αλβανία, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο*, το Μαυροβούνιο και την Σερβία.

 

* Η ονομασία αυτή τελεί υπό την επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και είναι σύμφωνη με την Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑ ΗΕ) 1244/1999 και τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔΧ) σχετικά με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

 

Πελάτης: ΕΤΕπ | Έτος: 2021-2025